Mindzeed Explainer:

Sociale medier

sociale medier ikoner

Identitetstyveri, romance scams, afpresning. Cyberkriminelle er kreative, når de forsøger at snyde folk på sociale medier. Derfor kan sociale medier være risikable, da hackere kan bruge information, der deles på profiler, til at få adgang til konti og stjæle identiteter. Hackere kan også bruge social engineering-teknikker til at få brugere til at dele login-oplysninger.

Er sociale medier farlige?

Mange bruger sociale medier som den primære kontaktvej mellem venner, familie og kollegaer. I de fleste tilfælde er oplysningerne der bliver delt harmløse, og man skal ikke frygte at bruge sociale medier hvis man er opmærksom på hvilket indhold man deler på sociale medier 

Hvordan misbruger hackere sociale medier?

Hackere kan samle information sammen over en længere periode og 'slå til' når de har de oplysninger, som er nødvendige. I værste tilfælde kan du få din identitet stjålet. Hackere kan også bruge social engineering-teknikker til at få brugerne til at klikke på skadelige links eller dele deres login-oplysninger.  

Identitetstyveri

Identitetstyveri

De oplysninger, vi giver, når vi for eksempel opretter en konto på et socialt medie, kan hackere og identitetstyve bruge, hvis de kan få fingrene i dem, til eksempel at udgive sig for at være dig og i værste fald tage ud et lån eller købe varer i dit navn.

Whistle-blower

Whistle-blower

En whistle-blower er en personer, der i god tro afslører ulovlig eller upassende adfærd eller aktivitet, der finder sted i en organisation eller virksomhed, hvor de er eller har været ansat. Men en whistle-blower kan også vise sin frustration over en kollega eller leder, ved bevidst at afsløre følsomme informationer i indlæg på sociale medier, hvilket kan skade organisationens omdømme alvorligt.

Romance scams

Romance scams

Romance scams er når en svindler prøver at narre penge eller følsomme personoplysninger fra et offer under falske romantiske forudsætninger 

Phishing beskeder

Sådan kan du blive snydt

Misbrug af sociale medier kan foregå på utallige måder. Cyberkriminelle er utroligt kreative. Derfor skal vi skal altid være forsigtige med, hvilke oplysninger vi giver. Her er et eksempel.

Du modtager en besked på et socialt medie, der ser ud til at være fra en ven, men er i virkeligheden sendt af en hacker. Beskeden indeholder et link, der ser ud til at føre til en video eller billede, men i stedet fører til en phishing-side, hvor du bliver bedt om at indtaste dit brugernavn og din adgangskode. Hackeren kan derefter bruge disse oplysninger til at logge ind på kontoen, misbruge den og stjæle personlige oplysninger. 

Få hjælp til at sikre din arbejdsplads mod trusler fra sociale medier

2:10

Sociale medier

Hackere bruger de sociale medier til at snyde os. Få gode råd ...

3:50

Ransomware

Lær hvordan du undgår at blive ramt af ransomware, som låser dine filer ...

3:17

Hvordan spotter man phishing e-mails?

I denne lektion kan du lære om phishing, og hvordan ...

3:15

It-sikkerhedskultur

Lær hvorfor det er så vigtigt at fokusere på it-sikkerhedskulturen ...

Hos Mindzeed tilbyder vi en komplet awareness træningsløsning til din virksomhed. Viden er nemlig det bedste forsvar mod angreb via sociale medier. Træningen foregår som e-learning og består af letforståelige videobaserede lektioner som kan sammensættes og tilpasses netop jeres behov. 

Effektiv awareness træning tager udgangspunkt i hver enkelt medarbejdergruppes ansvar. Mindzeed er markedets mest fleksible løsning i forhold til tilpasning, målretning og relevans. På den måde sikrer du, at du får det resultat af træningen, der er tiltænkt. Og at I ikke spilder jeres penge.