se_company2

Mindzeed Explainer

NIS2

EU-Kommissionen NIS2-direktiv træder i kraft i begyndelsen af 2023. Direktivet bliver helt ekstraordinært rykket et år frem. Det skyldes bl.a. flere og mere udspekulerede angreb fra cyberkriminelle.

Hvad er NIS2-direktivet?

NIS er en forkortelse for “Network and Information Systems.” Direktivet består af foranstaltninger, der sikrer og forbedrer en række virksomheder og institutioners modstandsdygtighed over for cyberangreb. 

Forslaget er udarbejdet i overensstemmelse med EU-Kommissionens målsætning om at gøre Europa klar til den digitale tidsalder. NIS2-direktivet erstatter det eksisterende og første direktiv fra 2016. Herunder opjusteres den eksisterende bødestraf.

Det er værd at bemærke, at GDPR ikke er det samme som NIS2-direktivet. GDPR handler om EU-borgeres databeskyttelse, og hvordan virksomheder håndterer og behandler persondata. NIS2-direktivet handler om at reducere cybertruslen ved hjælp af risikostyring.

nis2_emb

Hvilke brancher bliver berørt af NIS2-direktivet?

Her er en liste over de berørte brancher:

 • Energisektoren
 • Transportsektoren 
 • Bankvæsenet
 • Det finansielle marked
 • Drikkevand og spildevand
 • Digital infrastruktur
 • Offentlig forvaltning
 • Rumteknologi

Er du i tvivl om din virksomhed, er underlagt det nye NIS2-direktiv? Se den fulde liste fra EU-Kommissionen: https://ec.europa.eu/newsroom/dae/document.cfm?doc_id=72172

Det kan være katastrofalt, hvis din virksomhed ikke overholder direktivet. EU-Kommissionen har fastlagt bøder op til 10 millioner Euro eller 2% af den samlede omsætning på verdensplan, alt efter hvad der er størst.

Skal vi sende NIS2 direktivet til dig?

Så udfylde nedenstående, så sender vi direktivet til dig i en e-mail.


  nis2_coampany

  Hvad skal jeg gøre, hvis min virksomhed er underlagt NIS2-direktivet?

  En robust it-sikkerhedskultur og risikovurdering af truslerne fra cyberkriminelle er grundstenen i NIS2-direktivet. Derfor skal din virksomhed også have etableret en strategi for it-sikkerhed, som alle ansatte skal overholde.

  God it-sikkerhed i din virksomhed består af tre dele:

  • En klar vejledning med risikovurdering
  • Sikker datahåndtering 
  • Træning af medarbejdere

  Træn dine medarbejdere til NIS2-direktivet

  Idet at NIS-2 direktivet er blevet fremrykket, anbefaler vi berørte virksomheder - og alle der ønsker at imødegå den stigende trussel fra cyberangreb - at komme i gang hurtigst muligt.

  Hos Mindzeed tilbyder vi en komplet træningsløsning til din virksomhed. Derved kan du nemt og hurtigt træne dine medarbejdere og få styr på din dokumentation.

  2:52

  Phishing e-mails

  Se hvordan hackere bruger e-mails med farligt indhold til at inficere ...

  2:46

  Direktørsvindel

  It-kriminelle udgiver sig for at være en fra ledelsen og vil lokke os ...

  1:00

  Hvem hacker os?

  Mindzeed Mini: Alle taler om hackerne og de it-kriminelle. Men hvem ...

  3:20

  Når du arbejder hjemmefra

  I denne lektion lærer du om it-sikkerhed, når du ...

  Når vidensniveauet stiger, falder risikoniveauet

  Hele 85% af alle it-sikkerhedsbrud skyldes menneskelige fejl. Dårlige vaner, hastværk og manglende viden er årsagerne. Men jo mere du ved og jo bedre forberedt du er, jo bedre kan du håndtere uvante situationer.

  Faglighed og forståelse

  Mindzeed Awareness er et af markedets mest anvendte træningsprogrammer. Det skyldes bl.a., at vi tilbyder et lettilgængeligt og forståeligt materiale, som ikke taler ned til nogen. Vores videoer er underholdende og fagligt funderede og indeholder lektioner i alle aktuelle emner. Faktisk har vi bevist, at vores træning gør en forskel.

  Lad os komme med et bud
  på træning af dine medarbejdere

  Mere end 275.000 medarbejdere har allerede nydt godt af vores træningsprogram.
  Og vi vil gerne vise dig, hvor effektivt og nemt det er, at træne dine medarbejdere. Klik og book et onlinemøde.